logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery
Top

Wat zijn de regels voor goede bedrijfshygiëne?

Wat zijn de regels voor goede bedrijfshygiëne?

Een goede bedrijfshygiëne is voor iedereen belangrijk. Iedereen wil natuurlijk graag in een schone omgeving werken. Een goede en grondige schoonmaak draagt hier zeker aan bij. In dit artikel leggen we uit wat de voorwaarden voor bedrijfshygiëne zijn en welke regels er zijn voor een goede hygiëne van een bedrijf.

Wat is bedrijfshygiëne?

Het woord zegt het eigenlijk al: dit is de hygiëne die ervoor zorgt dat een bedrijf helemaal spik en span is. Bij Ambiance Schoonmaakdiensten zorgen we dat uw bedrijf weer helemaal tip top schoon is. Wel is het goed om te weten dat voor bepaalde bedrijfssectoren de regels voor hygiëne strikter zijn dan voor andere.]

Interesse? Bekijk dan al onze diensten!

De hygiëneregels voor de horeca en voedselindustrie

Bereidt u etenswaren en/of drinken voor mensen of dieren voor? Of verwerkt, behandelt of transporteert u levensmiddelen? Kortom: werkt u in de horeca of voedselindustrie? Dan gelden voor u strikte hygiëneregels. Voor de voedselindustrie geldt dat u dient te werken volgens een NVWA goedgekeurde hygiënecode, of dat u zelf een HACCP-plan opstelt. Een HACCP-plan is een voedselveiligheidsplan waarmee u kunt aantonen dat u veilig met voedsel- en levensmiddelen omgaat. Daarnaast is het belangrijk dat uw bedrijfshygiëne ook op orde is. Dat betekent een schone werkomgeving waar bacteriën geen kans krijgen!

Hetzelfde geldt uiteraard voor de horeca. Schone keukens en werkplekken zijn echt een must! Daarbij wilt u natuurlijk ook dat de werkomgeving voor het personeel schoon is, zoals bijvoorbeeld de toiletten. Het is voor een goede hygiëne daarom belangrijk dat er dagelijks grondig wordt schoongemaakt.

pexels-burst-545021

Hoe vaak moet een kantoorpand worden schoongemaakt?

Werkt u op kantoor? Dan is een goede hygiëne ook heel belangrijk! De regels zijn misschien iets minder streng dan in de horeca, maar het is nog altijd belangrijk dat de werkomgeving van het personeel schoon en netjes is. Hoe vaak er precies schoongemaakt dient te worden in een kantoor, is onder meer afhankelijk van hoe het kantoor eruit ziet en welke ruimtes vaak gebruikt worden. Ruimtes zoals een kantine, toiletten of een showroom dienen bijvoorbeeld dagelijks schoongemaakt te worden. Er zijn naast dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden ook schoonmaaktaken die wekelijks, maandelijks, tweemaandelijks of jaarlijks uitgevoerd dienen te worden. Deze taken kunt u uitbesteden bij Ambiance Schoonmaak. Wij verzorgen de volledige schoonmaak van uw kantoorpand, VvE, instelling of bedrijfsruimte.

Neem contact met ons op!

Specialistische schoonmaak

Ook voor specialistische schoonmaaktaken kunt u bij Ambiance Schoonmaakdiensten terecht. Hierbij kunt u denken aan de reiniging van uw kantoortuin met hogedruk reiniger, het verwijderen van graffiti maar ook het schoonmaken van uw dakgoot. Afhankelijk van uw wensen komt ons team bij u langs om de werkzaamheden snel en zorgvuldig uit te voeren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Natuurlijk helpen wij u graag bij het oplossen van uw schoonmaakprobleem. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. 

Geen reacties

Post a Comment