logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery
Top

De schoonmaak voor een VvE: Hoe werkt en en wat zijn de kosten?

De schoonmaak voor een VvE: Hoe werkt en en wat zijn de kosten?

Schoonmaakonderhoud voor een VvE of woningbouwvereniging wordt over het algemeen uitbesteed aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Maar hoe werkt het schoonhouden van een appartementencomplex, flatgebouw of portiek nu precies? In dit artikel leggen we het u uit![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Interesse? Bekijk dan al onze diensten!

Appartementencomplex, flatgebouw of portiek laten reinigen

Wanneer u in een flat of appartementencomplex woont maakt u gebruik van gemeenschappelijke ruimtes zoals een entree, trappenhuis of lift. Maakt u deel uit van een VvE? Dan valt het periodiek schoonmaken van deze gemeenschappelijke ruimtes ook daaronder. Het schoonmaken wordt over het algemeen geregeld door de beheerder van de VvE. Het schoonmaken wordt vaak uitbesteed aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Ambiance Schoonmaakdiensten kan dit voor u uit handen nemen. Wij verzorgen voor vve’s onder andere het schoonmaken van entrees, het opruimen en reinigen van trappenhuizen, bijbehorende glasbewassing, het schoonmaken van liften en meer.

how-often-should-you-mop-today-inline-170724_74d31634de3a8984109b964685751857.today-inline-large

Reiniging van gevels, kozijnen en ramen

Om uw pand in uitstekende conditie te houden zijn aanvullende schoonmaakdiensten aan te raden. Wat dacht u bijvoorbeeld van het reinigen van uw gevel? Dit bepaalt toch voor een groot deel het aanzicht van uw woning. Het wassen en reinigen van ramen en kozijnen hoort ook bij een goede reiniging van een flat of appartementencomplex. Dit valt echter niet onder de standaard werkzaamheden van een schoonmaakploeg, daarom wordt hiervoor een ander btw-tarief gerekend.

Neem contact met ons op!

Btw kosten voor schoonmaak VvE

De btw kosten van schoonmaakwerkzaamheden voor vve’s verschillen van die van de schoonmaakkosten voor particulieren. vve’s zijn namelijk niet btw-plichtig. Dit kan dus aardig in de portemonnee schelen, zeker als er grote schoonmaak projecten verricht moeten worden. Voor een VvE is het btw-tarief voor schoonmaakwerkzaamheden binnen een woning 6%, wat lager ligt dan de gebruikelijke 9%. Voor schoonmaakwerkzaamheden aan de buitenkant van een woning wordt standaard 21% btw gerekend, voor een VvE is dit slechts 19%. Dit kan dus al gauw een paar tientjes schelen op jaarbasis.

Schoon schip maken voor uw VvE? Vraag een offerte aan!

Wilt u ook dat het schoonmaken van uw appartementencomplex of flat goed geregeld wordt? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden voor uw woonsituatie. Indien u van onze diensten gebruikt wenst te maken stellen wij samen met u een werkschema op waarmee we het complex schoon kunnen maken en houden. Wij zijn actief in de omgeving Tilburg, maar zijn ook beschikbaar voor werk in de regio Noord-Brabant. Informeer naar de mogelijkheden! 

Geen reacties

Post a Comment